Wat zijn workflows en hoe richt je deze in?

Nieuws - 12 september 2023

Wat is een workflow en hoe richt je deze in?

Leestijd: 4 minuten

In monday.com zijn workflows de reeks taken en processen die nodig zijn om een specifiek doel te bereiken. Denk hierbij aan de afronding van een project of het voltooien van een taak. Workflows kunnen bestaan uit verschillende stappen. Dat is afhankelijk van de behoeften van een organisatie en het doel van de workflow.

Stappen bij het opzetten van workflows

We hebben enkele algemene stappen voor je opgezet van workflows in monday.com:

  1. Identificeer de workflow: Bepaal wat het doel is van de workflow en welke taken of processen nodig zijn om dit doel te bereiken.

  2. Maak een bord aan: Maak een bord aan in monday.com om de workflow te organiseren en taken te kunnen volgen.

  3. Maak groepen en items aan: Maak groepen aan om taken te categoriseren en items aan om specifieke taken te definiëren.

  4. Voeg details toe: Voeg relevante details toe aan elk item, zoals deadlines, verantwoordelijke teamleden en bijlagen.

  5. Automatiseer taken: Gebruik de automatiseringsfuncties van monday.com om taken te automatiseren, zoals het toewijzen van taken aan teamleden, het instellen van herinneringen of het sturen van meldingen bij het voltooien van taken.

  6. Werk samen: Nodig teamleden uit om het bord te bekijken en te bewerken, zodat iedereen op de hoogte is van de voortgang van de workflow.

  7. Analyseer en optimaliseer: Analyseer de voortgang van de workflow en optimaliseer waar nodig om ervoor te zorgen dat deze efficiënt blijft werken.

Voorbeelden van workflows in monday.com

Voorbeelden van workflows in monday.com zijn bijvoorbeeld flows op het gebied van projectmanagement, taakbeheer, contentcreatie, werving, sollicitatiebeheer en nog veel meer. Het opzetten van flows in monday.com kan enige tijd en inspanning vergen. Uiteindelijk kan het helpen om processen te stroomlijnen, teamwerk te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Het platform biedt een breed scala aan functies en automatiseringsopties om het proces van het opzetten en uitvoeren van workflows te vergemakkelijken.

Je kunt door een officiële monday partner een inventarisatie van de benodigde workflows voor jouw organisatie laten maken.