SaaS-oplossing? Dat is toch wel de beste keuze hoor

Blogs - 23 oktober 2023

SaaS-oplossing? Dat is toch wel de beste keuze hoor

Leestijd: 3 minuten

SaaS staat voor Software as a Service. Het is – met een mooie term – een cloud computing-model waarbij de softwaretoepassing via internet wordt geleverd aan klanten op abonnementsbasis. In plaats van dat jij als afnemer software koopt en lokaal installeert (denk aan het vroegere Microsoft Word bijvoorbeeld), wordt de software nu gehost en beheerd door de SaaS-provider. Deze is dan ook verantwoordelijk is voor de beveiliging, updates en onderhoud. SaaS-oplossingen zoals monday.com hebben veel voordelen!

Monday.com is een SaaS-oplossing

Monday.com is een voorbeeld van een SaaS-oplossing. Het is een cloud gebaseerd projectmanagementplatform dat wordt aangeboden op abonnementsbasis. Het wordt geleverd via internet, zodat gebruikers er gebruik van maken zonder dat de tool geïnstalleerd hoeft te worden. Gebruikers betalen een maandelijks of jaarlijks abonnement en krijgen toegang tot de software via een webbrowser of mobiele app.

SaaS is altijd bereikbaar

Het toffe van SaaS-oplossingen is, dat deze software altijd toegankelijk is voor de gebruikers. Vaak wordt er nog wel eens thuisgewerkt bij organisaties en met monday.com is dat geen enkel probleem. Doordat je altijd in de browser werkt, is alleen een internetaansluiting een vereiste. En laten we eerlijk zijn, dat kan het probleem niet zijn 😉 

Andere voordelen van SaaS-software zoals monday.com

Het SaaS-model biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele software-installaties. Het kan kosten besparen doordat klanten niet hoeven te investeren in hardware en softwarelicenties. Bovendien kunnen SaaS-oplossingen snel worden geïmplementeerd en zijn ze gemakkelijk schaalbaar, waardoor ze geschikt zijn voor organisaties van verschillende groottes en behoeften.

Voor monday.com betekent dit dat klanten snel en gemakkelijk kunnen beginnen met het gebruik van het platform en kunnen profiteren van de voordelen van het cloud gebaseerde projectmanagement. Ze hebben ook toegang tot regelmatige updates en nieuwe functies zonder dat ze daarvoor extra hoeven te betalen of zelf software hoeven te installeren.